25 studenten mogen nog een maand in vakantiepark bivakkeren

Juraj Sembera, eerstejaarsstudent aan het Maastricht Science Programma, verblijft nog in een van de 'vakantiehuizen' van Dormio

25 studenten mogen nog een maand in vakantiepark bivakkeren

‘Verlengactie’ voor gedupeerden Muse Einstein Campus

29-01-2024 · Nieuws

MAASTRICHT. Een datum voor de oplevering van de Muse Einstein Campus in Randwyck met ruim vijfhonderd studentenwoningen, is er nog steeds niet, laat beheerder Nido nu in een brief aan de gemeente Maastricht weten. Eerst zal er onderzoek worden gedaan naar de technische problemen. Zo’n 25 studenten maken van het aanbod gebruik om ook in februari in vakantiepark Dormio Resort te blijven.

Vijfhonderd studenten hoorden eind december dat ze niet op korte termijn in de gloednieuwe Muse Einstein Campus terecht konden vanwege water in de prefab betonplaten, wat voor lekkages en wateroverlast in het gebouw zorgt. Het merendeel heeft inmiddels de huurovereenkomst opgezegd en alternatieve huisvesting gevonden, deelde de directeur van beheerder Nido Living vrijdag 26 januari mee in een brief aan de gemeente. Een groep van 51 studenten woonde de afgelopen weken in Dormio Resort, op kosten van Nido. Daarvan zal de helft ook in de maand februari in het park overnachten. Het is een eenmalige ‘verlengactie’, schrijft Nido. “Wij hebben besloten deze studenten te blijven ondersteunen.” Wel vraagt de beheerder een huurvergoeding – een bedrag wordt niet genoemd. Maar die vergoeding “zal bij lange na niet de kosten voor huisvesting bij Dormio dekken. Nido zal uit goede wil het resterende deel van de kosten dekken.”
In de tussentijd zijn twee expertbureaus ingeschakeld die de technische problemen op de campus onder de loep nemen. Zij zullen hun bevindingen aan Nido voorleggen, waarna er een plan van aanpak en een opleverdatum uit moeten rollen.

Auteur: Wendy Degens

Foto: Ellen Oosterhof

Categoriëen: Nieuws, nieuws_boven
Tags: nido, muse campus, kamernood, dormio, woningtekort, studentenhuisvesting, studenten

Voeg reactie toe

Klik hier voor onze privacyregels

Vanaf januari 2022 plaatst Observant alleen nog reacties van mensen wier naam bekend is bij de redactie.